DİL KONUŞMA
Çocuklarda dil edinimi çevresinden duyduğu sesleri taklit etmesiyle başlar. İhtiyaçlarını ve ilgi duyduğu şeyleri göstermesi ile devam eder
Dil konuşma yeteneği hayatın ilk yıllarından itibaren hızla gelişir. Konuşmayı öğrenemeyen, çevre ve toplum baskısıyla ertelenen ya da ihmal edilen çocuklarda; kişiliklerinde düzensizlik, iletişim problemleri ve uyumsuzluk gibi akademik kariyerini etkileyen davranış problemleri ortaya çıkabilir.
Aileler bu durumda bilinçli olmalı, çocuğu gözlemlemeli ve şüpheye düştüğü durumlarda uzman görüşü almalıdır.
Dil Konuşma Terapistleri Ne Yapar?
İleri düzeyde konuşma bozukluğu olan bireyler için destekleyici ve alternatif iletişim becerilerini öğretir.
Kekemelik ve akıcılık bozukluğu olan bireylere konuşma akıcılığı sağlar, ses terapileri uygular.
Dil Konuşma terapistleri artikülasyon bozukluğu olan bireylere konuşma seslerinin doğru ve uygun üretimini öğretir.
Motor-Konuşma hiyerarşisine göre hazırlanmış bir sistem analizi yapar ve buna göre kişinin hangi alanda bozukluğu olduğu belirlenir. Terapi planını buna göre yapar.
İletişime GeçDil Konuşma Uzmanlarımız, bireyin iletişim bozukluklarının önlenmesi, tanılanması ve sağaltımı konularında size yardımcı olur. Klinik ve eğitsel programlar hazırlar, geliştirir, terapi programları uygular. Elde ettiği sonuçları değerlendirir. Ailelere ve ilgili meslek gruplarına danışmanlık yapar. Kurumumuzda Ücretsiz Eğitim imkanından faydalanmak için Bize Ulaşın
Dil konuşma terapilerinde Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporlarında belirtilen modüllere göre eğitim verilir. Ram Raporlarında Dil konuşma problemi olan bireyler için uygun görülen modüller için ilgili modüle tıklayıp daha fazla bilgi alabilirsiniz.